• Headerbilde 1

Enghaugen er en del av Ringstad Gård Lille. Rundt 1930 bygget Harald og Alise Ringstad et eget hus på gården og døpte stedet til Enghaugen. Siden plassen ligger på en "haug/høyde" og har "eng" rundt hele, så falt navnet seg naturlig.

Mye har forandret seg siden den tid, og fra å være en prydhage som Harald vant priser for, så er det mer "naturtomt" nå - og ingen priser er utdelt for den.

I hagen har hundene sin lekeplass, vakre bed og blomster er omformet til naturtomt som sørger for ville blomster som vokser der de trives. Sauene som beitet på engen har blitt byttet ut med alpakkaer. 

Ringstad Gård Lille er fra ca. 1740, fra da og tiden og fremover utgjorde gården livsgrunnlaget for de som levde her. Skal det drives "tradisjonelt gårdsdrift" i dag, så er det gjerne de store gårdene eller de som driver i samdrift som klarer å leve av kun gårdsdriften.

Endel nye nisjenæringer i landbruket har blomstret opp i det ganske land, og gir mange gårder "nytt liv". Nettopp dette er det vi ønsker her på Enghaugen, Ringstad gård, å gi gården "nytt liv", så i 2006 startet vi i det små med å tenke tanken om alpakkaoppdrett. Vi kjøpte 2 drektige hopper, vi har importer gode avlsdyr fra Australia og har i dag en herlig flokk med alpakkaer.

Hovedhuset er opprinnelig fra 1740 og er påbygd i 1840. Det er i dag pusset opp og er i fin stand. Låven hadde falt helt ned, og var bare ruiner, den har blitt gjenreist. Et bryggerhus er restaurert. Hønehuset er ferdig restaurert og et vognskul/potetkjeller som står på beite til høyre for hovedhuset, er nå også restaurert.

 

Bestill fra nettbutikken

Våre salgsvarer er tilgjengelig i egen nettbutikk med betalingsløsning for netthandel.

 

alp3-800.jpg